ВиК ремонти

смяна на тръби за чиста вода

Смяна на тръби

ВиК ремонта започва с демонтирането на старите ВиК прибори. После с изкъртването на улеите, през които ще минава трасето на новите тръби. Повечето случаи смяната на тръби е станала наложителна поради корозии на старите метални тръби. Също така те се запушват от наслоявания във времето. В България масова практика е да бъдат подменяна с полипропиленови тръби. Също така на пазара се предлагат много други видове тръби: медни, тексал, които се употребяват по-рядко. Те се съединяват със специални прес фитинги, посредством прес машина, но това е много рядка практика в България. Полипропиленовите тръби се спояват посредством поялник – заваръчен апарат за тръби с висока температура. Желателно е преди започване на смяната на тръбите да имаме закупени желаните нови прибори или техните предмонтажни схеми, за да може най-точно да се прецени тяхното разположение. След като сме определили разположението започваме с изкъртването на улеите, ако се вкопават. Ако стените са от гипскартон има друга технология на полагане и фиксиране, която може да видите в галерията. Едва след като сме определили разположението на ВиК приборите може да започнем със спояването на новите тръби. Ето тук идва голямата тънкост и нуждата от професионалист ВиК майстор, който знае колко да задържи апарата при нагряване, за да не се получи затапване или намаляване твърде много на прохода за водата. След това имаме укрепване на тръбите, посредством скоби, гипсов или варо-циментов материал и други. Един от най-важните моменти е изводите да са здрави и правилно фиксирани, за да може после да сложим необходимия душ или смесител в устойчиво положение (да не се клати, трака и т.н.)

Смяна на тръби за мръсна вода

Смяната на тръбите за мръсна вода започва с изкъртването на старите. Тръбите задължително след полагането се укрепват и подмазват, за да са устойчиви и да имат необходимите наклони. Определят се местата на сифоните, които задължително се подмазват, фиксират и хоризонтират. Смяната на тръби за канализация от каменин или чугун е много специфична, поради факта че каменина много лесно се пука. Работата е доста трудна, защото в повечето случаи е свързана с достъп до съседите отгоре, отдолу за да бъде изпълнена по-най правилния начин. Ако не се осигури достъп има и други начини, посредством специални преходи за чугун и каменинови тръби. Като за начало се демонтира тоалетната чиния, каменина се чупи много внимателно като задължително се затапва канализацията с цел да не попаднат парчета в основната канализация и да не се запуши. После се монтират преходите, тръбите, разклоненията, компенсатора и скобите за укрепване.

смяна на тръби за мръсна вода
подмяна на сифон

Смяна на стар или изгнил сифон

Много често срещан проблем се оказаха старите сифони, които поради корозия или прекалено честа употреба на препарати за отпушване се пробиват или им изгнива дъното и започват проблеми с течове и миризми в комшиите. Този ВиК ремонт е свързан с разбиване в най-добрия случай на малък участък около сифона и подмяната му с нов

Отстраняване на счупено или скъсано кранче

Поради използване на заместители на месинг (материала, от който трябва да са изработени удължителите и кранчетата) те много бързо дефектират и спират да работят, защото се пукат. Така предизвикват наводнения и други проблеми в жилищата ни. Имаме специално приспособление за изваждане на счупените кранчета, като рядко се налага къртене и разбиване на плочки. После следва смяна с нов качествен удължител или кранче от месинг, за да няма проблеми след това.

монтаж на ново кранче
ремонт на тоалетно казанче

Ремонт на тоалетно казанче

Причината за голямата сметка на студена вода, много пъти се оказва от недобро функциониране на вашето тоалетно казанче. Често се развалят пълнещите и изпразващите механизми. След като установим, къде е проблема би могло да се закупят необходимите механизми и да се сменят. Друг често срещат проблем е теча на моноблока. Той може да бъде причинен от изхабена уплътнителна гума или изгнили болтове. В такъв случай може веднага да бъде закупен ремонтен комплект за моноблок и да се разреши проблема.

При нужда от ВиК ремонт или съпътстваща Вик услуга:

ВиК УСЛУГИ В ЦИФРИ

0

ГОДИНИ ОПИТ

0

ПРИКЛЮЧЕНИ ВИК РЕМОНТИ

0

ПРИКЛЮЧЕНИ ВИК МОНТАЖИ

Намерихте ВиК майстор в София!

Работя и извършвам ВиК услуги в следните квартали на София:
ВиК услуги в София - център, Вик в Люлин, ВиК в Младост, Дружба, Надежда, Обеля, Овча купел, Борово, Манастирски ливади, Банишора и другите квартали:
Водопроводчик за квартали в София

Търсите водопроводчик в София - Деян Ковачев е насреща!